Waarom doe je wat je doet

Know your why

Misschien heb je het wel eens van mij gelezen, maar naast alles wat ik ‘uitvoerend’ doe, wil ik ook altijd weer mezelf voeden. 

Hoe langer ‘je’ in het vak zit, hoe moeilijker het, in ieder geval voor mij, is geworden om een training of opleiding te vinden die mij voedt. Die mij inspireert. Waar ik verder mee kom. 

De laatste afgeronde training die ik volgde was de opleiding voor EFT-therapeut (Emotionally Focused Therapy, niet te verwarren met de Emotion Freedom Technique (die ik ook doe). Deze inspireerde mij enorm. De functie van emoties, hoe deze de belangenbehartiger van onze ziel zijn en hoe ik daar als hulpverlener, nog adequater diepte in kan vinden!

Het deed me ook nadenken over mijn ‘why’. Waarom doe ik wat ik doe? Een bekende uitspraak is: If you know your why the how will follow! Misschien denk jij nu ook: wat is mijn why?

Ik weet wat mijn diepe soul missie is. Hoe mijn leven is verlopen is duidelijk een opmaat geweest om te komen tot mijn soul missie. Maar mijn why? Daar denk ik niet te veel over na, want ik vond hem niet zo belangrijk. Ik doe wat ik doe (en vraag niet waarom – lied van Astrid Nijgh, ken je het nog?). 

Op het moment dat de spreuk aan me voorbijkwam, ging ik over mijn why nadenken en ik had hem meteen.

Hij raakte me ook diep. Direct. 

Mijn why is: “een groot verlies meemaken is zo ontwrichtend, zo hartverscheurend dat je niet anders dan het recht hebt om hier op een goede manier mee en bij geholpen te worden”. 

Mijn missie

Daarom is het mijn missie om 5000+ hulpverleners te trainen, inspireren en mentoren in hun vak als rouwbegeleider/rouwtherapeut.

5000+ is misschien niet genoeg, maar ik ga ervoor! 

Wat is jouw missie, wat is jouw doel en wat is jouw why?

Ik herhaal hem nog maar eens “know your why and your how will follow”. Oftewel: ken je waarom en de hoe volgt vanzelf! 

Winkelwagen