Lutografie

Bij de training Vakkundig Begeleiden bij Verlies krijg je toegang tot Lutografie, het online verliesverwerkingsprogramma. Lutografie biedt een toolbox aan oefeningen voor de hulpverlener en een eigen online omgeving voor de cliënt.

Lutografie als toolbox

Als hulpverlener heb je toegang tot 50+ activiteiten, toegespitst op verschillende vormen van verlies en problematiek. In het bijbehorende ebook vind je een uitgebreide lijst aan gedragsuitingen en gevoelens, en de bijbehorende Lutografie activiteit die je vervolgens kan toepassen in de begeleiding. Zo weet je in elke situatie wat je kan doen, en hoef je niet langer te twijfelen of je de juiste oefening aanbiedt.

Lutografie als blended therapie

Met Lutografie kan je jouw cliënten ook buiten de begeleiding om verder helpen. Jouw cliënt werkt online aan het eigen verlies door meer te leren over verlies, ervaringen te lezen en oefeningen te doen. Zo blijft jouw cliënt, ook tussen de sessies door, actief met het verwerken van het verlies. Daardoor kan jij doen waar jij het beste in bent; het vragen en bevragen, aanmoedigen tot reflectie en sturing geven waar nodig.

Zo werkt het: elke Lutografie module bestaat uit 10 thema’s die het verwerkingsproces volgen; van verleden naar heden en toekomst. Elk thema bestaat uit stappen. Als behandelaar kies jij de stap(pen) die de cliënt gaat volgen, tussen de sessies door. Met hun eigen account krijgen ze vervolgens toegang tot:

 • Een artikel
 • Een kijktip
 • Een meditatie
 • Een oefening
 • Lotgenotencontact via de besloten Lutografie facebook pagina

Beschikbare Lutografie modules: 

 • Overlijden
 • Kindverlies
 • Stilgeboorte
 • Lutografie voor jongeren
 • Echtscheiding
 • Verder na kanker (ontwikkeld in samenwerking met het Ingeborg Douwes Centrum)
 • Levend verlies

Binnen het Mentorpakket zijn drie modules naar keuze van Lutografie modules inbegrepen.

Lutografie bij…

Online training Vakkundig Begeleiden bij verlies  

Niet inbegrepen, los aan te schaffen vanaf € 340,- plus € 89,- verlengingskosten per jaar  

Mentorpakket Vakkundig begeleiden bij verlies    

Drie modules zonder verlengingskosten (t.w.v € 850)  

Wat levert Lutografie jou op

Met Lutografie heb je een toolbox om op terug te vallen, en door de training heb je de kennis, kunde en het vertrouwen om deze effectief in te zetten. Zet je het ook in als blended therapie, dan zorg je ervoor dat jouw cliënt actief met het eigen verlies aan de slag blijft, en jouw sessies meer diepgang krijgen en je minder tijd nodig hebt. De hulp die je hierdoor biedt wordt nog beter, en in sommige gevallen ook sneller. Je kan meer cliënten helpen, terwijl de hulp die je biedt, jou minder energie kost. Als bijgevolg; jouw praktijk gaat groeien, en daar ben je klaar voor.

Als je technische vragen hebt

Het team van Lutografie is heel laagdrempelig bereikbaar. Als je een mail stuurt naar info@lutografie.nl, of info@academievoorverlies.nl dan zorgen we altijd dat jouw vraag of probleem binnen 48 uur is opgepakt.

Heb je nog vragen?

Is het niet duidelijk wat Lutografie voor jou kan betekenen? Schrijf je in voor een matchgesprek om te kijken hoe de Training in combinatie met Lutografie jou kan helpen.

Winkelwagen