Is het niet beter om een live training te volgen

Het is begrijpelijk dat je misschien aarzelt om een online training te volgen in plaats van een traditionele live training.

Dat snap ik. Ik herken dat ook.

Onlinetrainingen vragen ook veel van je eigen doorzettingsvermogen en waar moet je heen met je vragen? Daar hebben we bij de Academie voor Verlies over nagedacht. Je hebt online bijeenkomsten en een mentorschap, zodat je actief blijft en altijd een plek hebt waar je met al je vragen terecht kan.

Wat zijn de voordelen van een online training

Een veelvoorkomend argument is dat therapeuten de voorkeur geven aan een live training vanwege de persoonlijke interactie en de mogelijkheid om directe feedback te ontvangen.

Dat herken ik en daarom zijn de trainingen bij de Academie voor Verlies ook anders ingericht.

Een onlinetraining kun je overal vandaan volgen. Zo volgde ik zelf laatst een training met onlinebijeenkomsten en hoe heerlijk was het, dat ik overal kan zijn. Zoals je weet woon ik parttime in Spanje en blijkt dat dus in de huidige tijd geen enkel bezwaar te zijn. Want veel trainingen zijn zo’n beetje online. In november ga ik een lang weekend naar Wenen, blijk ik ’s avonds een bijeenkomst te hebben van een training, geen enkel probleem! Gewoon op mijn hotelkamer de training bijwonen.

Je bent dus helemaal flexibel in plek waar je de training volgt. Daarbij kun je alle voorbereidingen ook doen op een tijd en plaats die jou uitkomen. Je hebt geen reistijd en bespaart weer kosten. Om nog maar niks te zeggen als je van ver komt en ook nog ergens moet overnachten.

Als ik live een training volg dan zit ik bij iedere sheet waar de trainer over vertelt, aantekeningen te maken, ik wil niks vergeten, of missen. Als ik een training online volg is dat een ander verhaal. Ik kan de instructievideo’s oeverloos terugkijken.

Zo deed ik een tijdje terug de (online) training Emotionally Focused Therapy. Bij een instituut in Ierland notabene. In Nederland was plek op tijden dat ik helemaal niet kon, dat was een live training. Deze training was in feite nog een soort live maar dan online. De docent gaf de presentaties online (geen video’s om later te bekijken). We oefenden in break out rooms en ik had hele fijne interacties met mensen van over de hele wereld, waar ik ook mooie contacten aan heb overgehouden.

Kostenbesparing

Een live training kan duur zijn vanwege reiskosten, accommodatie en andere uitgaven. Natuurlijk is een live training ook duurder vanwege de huur en catering die erbij komt, waardoor het opleidingsinstituut die ook doorberekent in de prijs van de training.

Een onlinetraining zal ook altijd doorgang vinden. Een live training moet nog wel eens gecancelled worden omdat het aantal cursisten niet meer opweegt tegen de kosten van huren van een lokatie e.d.

Zo krijg jij als coach of therapeut alle mogelijkheden om je kennis te verdiepen.

Het is de moeite waard om deze optie serieus te overwegen en te ontdekken hoe online training jouw professionele ontwikkeling kan verbeteren.

Winkelwagen