Ik heb zo weinig tijd voor een training

Als psychosociaal therapeut sta je voortdurend voor de uitdaging om de balans te vinden tussen het bieden van kwalitatieve zorg aan je cliënten en het investeren in je eigen professionele ontwikkeling.

Je moet aan allerlei voorwaarden voldoen voor je registraties. Intervisies, accreditatiepunten halen, noem maar op.

Vermoeiend, vind je niet?

Jezelf voeden

Je geeft zo veel van jezelf in je werk. Hoe voed jij jezelf? Je zorgt misschien voor een goede balans tussen werk en privé, je wandelt regelmatig, leest boeken.

Maar, voed jij jezelf?

Door je eigen kennis te verrijken (zoals jij bij je cliënten de hele dag bezig bent met hun kennis te verrijken) voel je dat je groeit.

Het is een groei in je professionele ontwikkeling, maar ook in jezelf. Het verbeteren van je vaardigheden en kennis komt uiteindelijk ten goede aan zowel jou als begeleider als aan je cliënten. Het kan je helpen effectiever te worden in wat je doet en kan zelfs leiden tot een grotere tevredenheid in je werk.

Je merkt dat je effectiever wordt

Het volgen van een beroepsgerichte training is een manier om de effectiviteit en kwaliteit van de zorg die je aan je cliënten biedt te verbeteren. Het kan je helpen bij het bijblijven met de nieuwste behandelmethoden en benaderingen. De tijd die je besteedt aan training kan zich vertalen in betere resultaten voor je cliënten en kan hun leven positief beïnvloeden.

Maar niet alleen hun leven! Ook dat van jou.

Flexibele trainingsmogelijkheden

Veel trainingen bieden flexibele opties die passen bij een druk schema. Daar hebben we bij de Academie voor Verlies ook voor gezorgd. Op verschillende tijden bijeenkomsten en als je niet kan? Altijd de mogelijkheid een bijeenkomst terug te kijken.

Je kunt de instructievideo’s volgen op je eigen tempo en op tijden die voor jou het beste werken.

Zelfs als je aan het stofzuigen bent. Echt waar!

Betrek Je werkgever of organisatie

Als je werkt voor een organisatie, bespreek dan de mogelijkheden voor training en ontwikkeling met je werkgever. Sommige werkgevers ondersteunen de professionele ontwikkeling van hun medewerkers en kunnen bijdragen aan de kosten van training of flexibele schema’s mogelijk maken.

Gun het ook jezelf!