Beter begeleiden bij verlies

Leer wat je in jouw psychosociale opleiding hebt gemist

Je voert gesprekken. Dat kun je. Maar een verlies verandert het begeleidingsproces, en daar ben je nu net niet voor opgeleid. Voel jij dat je tools tekort komt? Twijfel je of je het wel goed doet? Laat je vertrouwen in jouw kennis en kunde niet ondermijnen.

Dat kan anders!

Stuur niet door, stuur niet weg, leer begeleiden bij verlies!

De opleiding voor psychosociaal zorgverleners 

Academie voor verlies voor volwassenen

Vakkundig Begeleiden bij Verlies

Volwassenen

Cliënten met verlies wél goed helpen zonder je machteloos te voelen.

De training geeft je:

 • vertrouwen in jouw kennis en kunde bij verlies;
 • diepgaand inzicht in de uniciteit van verliesverwerken;
 • praktische begeleidingstechnieken;
 • kennis hoe je voor jezelf kunt zorgen;
 • inzicht in hoe je een verliespraktijk goed opbouwt.

De juist toon en technieken vinden om jeugdigen te helpen bij verlies.

De training geeft je:

 • inzicht in de betekenis achter het gedrag van het kind;
 • kennis hoe jeugdigen hun verlies uiten;
 • diepgaand inzicht in hoe kinderen op unieke wijze verlies verwerken;
 • vaardigheden om jeugdigen goed te ondersteunen;
 • tools om jezelf neerzetten als specialist op het gebied van verlies bij jeugd.

De training is van grote toegevoegde waarde voor mijn coachpraktijk geweest. In mijn werk als relatie- en scheidingscoach besteed ik veel aandacht aan verliesverwerking waarin hetgeen ik geleerd heb een hele mooie aanvulling is. De verdiepingen geven mijn klanten mooie inzichten en helpen goed bij het verwerkingsproces. Het is bij zowel relatieproblemen als scheidingssituaties belangrijk goed tet weten hoe het rouwproces werkt, welke verliezen en emoties er zijn en te leren wat je daar zelf aan kunt doen. Leoniek, veel dank voor het op een gepassioneerde manier overdragen van je kennis.

Edwin Beijersbergen | Beijersbergen Coaching

Leoniek van der Maarel Therapeut

Leoniek van der Maarel

De Academie voor Verlies is de opleiding in praktijkgerichte begeleiding van psychosociaal zorgverleners. De Academie staat onder leiding van Leoniek van der Maarel, die met meer dan 25 jaar ervaring duizenden mensen heeft geholpen om met verlies om te gaan. Bij de Academie vind je de praktijkgerichte training en persoonlijke begeleiding die je gemist hebt in jouw opleiding.

Leoniek is bekend van…

Leoniek van der Maarel is bekend van
Oda de Wit

De kennis van Leoniek op dit onderwerp is breed en diepgaand. Ik hing aan haar lippen als zij vertelde over de praktijk. Als je iets zoekt in die richting, beveel ik Leoniek ten zeerste aan. Dankzij haar training ben ik nu uitgerust om mensen bij persoonlijke rouw en verlies te begeleiden.

Oda de Wit | De Wit Organisatie Advies

Dit maakt de Academie voor Verlies anders:

Jij krijgt toegang tot vijfentwintig jaar diepgaande en praktische kennis over verschillende facetten van verlies, op het gebied van dood, scheiding, ziekte, levend verlies, en andere vormen van verlies.

De Academie staat onder leiding van Leoniek, een van de meest vooraanstaande rouw- en verliestherapeuten met jarenlange ervaring in het ontwikkelen van nieuwe methodiek en het begeleiden van hulpverleners. Vanuit al deze kennis is zij in staat om jou individueel te begeleiden in hoe je mensen echt goed kunt helpen. Aan een paar woorden heeft zij genoeg om te weten waar de schoen wringt en je verder te helpen in hoe jij jouw cliënt weer verder kan helpen. Dit doet zij op een hele praktische, direct toepasbare manier. Geen theoretisch geklets, maar praktische handvatten waar je direct mee verder kan!

De Academie voor Verlies werkt met…

Psychosociaal hulpverleners zoals coaches, therapeuten, counselors, maatschappelijk werkers die echt bereid zijn om te investeren in het verbeteren van hun werkwijze. Zodat je tevreden cliënten hebt die jouw naam weer doorgeven aan anderen.

Wat leveren deze tips jou op?

Om de dag waardevolle tips in je mailbox. Kort en krachtig. De tips kunnen gaan over hoe je er voor jouw cliënt kunt zijn, maar ook hoe je er voor jezelf kunt zijn. Want we weten allemaal dat werken met verlies zwaar is.

 • Focuspunt voor je werkdag
 • Aandacht voor jezelf
 • Reflectie op je werk
 • Meer zelfvertrouwen in het werken met verlies

“Jouw tips zijn goud waard!”
Anita Rabbet – zenenzingeving.nl

I met Leoniek van der Maarel at a difficult time for my country, at the beginning of a full-scale invasion. Leoniek became one of the foreign specialists who came to the aid of Ukrainian psychologists, few of whom have experience working with grief and loss. I was immediately impressed by Leoniek’s high level of professionalism. 

For me, as a specialist who also works with this topic, Leoniek’s training helped to deepen my own knowledge and expand my practical tools for working with people who have experienced loss.

Oksana Korolovych | o.a. president van de Lagerta International Commuinity of Women