Hoe doe ik praktische ervaring op in rouwbegeleiding

Voor jou als rouwbegeleider is praktische ervaring van onschatbare waarde. Vaak hoor ik dat rouwbegeleiders zich zorgen maken over hoe het straks in de praktijk moet als je niet geoefend hebt of, ookal heb je dat wel gedaan, je toch niet goed weet welke vragen je wel of niet kan stellen aan je cliënten of welke oefeningen je in kunt zetten.

Rouwbegeleiding maakt vaak onzeker.

In veel live opleidingen ga je met elkaar oefenen. Misschien moet je oefengroepjes maken en in je eigen tijd oefenen. Ditzelfde kan ook online! Gedurende de training bij de Academie ga je in break out rooms met elkaar in gesprek en ga je samen oefenen.

Casestudies

Niet alleen in de instructievideo’s worden heel veel casestudies uitgewerkt, ook tijdens de onlinebijeenkomsten praten we over casuïstiek, begeleidingsmogelijkheden en jouw eigen zienswijze of belemmeringen. Hele praktische besprekingen, waar je direct tips en tricks uit kan halen, zodat je de volgende dag al je cliënten nog beter kunt begeleiden.

Praktijkgerichte Opdrachten

Niet alleen casestudies, ook praktijkgerichte opdrachten zijn in de training verweven. Ze stellen je in staat, onder begeleiding van Leoniek, het geleerde in de praktijk te brengen. Dit kan variëren van het uitwerken van een casus tot het voeren van virtuele therapiesessies met begeleiding en feedback. Deze opdrachten zijn waardevolle kansen om praktische vaardigheden te ontwikkelen.

Kennis van anderen

Tijdens de training hoor je veel uit de dagelijkse werkpraktijk van andere rouwbegeleiders. Hiermee scherp je je eigen kennis en handelen ook weer aan! Door met anderen in contact te komen, kunnen je leren van hun ervaringen en inzichten delen.

Lange tijd toegang tot het materiaal

Om nog zekerder te worden van je kennis en kunde, kun je minimaal een halfjaar toegang houden tot het materiaal van de training. Zo kun je na een week begeleiding geven nog eens terugkijken of teruglezen of je een gesprek anders had willen doen.

Mentorschap bij rouw

Kies jij voor een complete training met mentorschap? Dan heb je een tien maanden de kans (dit kan eventueel verlengd worden) om gebruik te maken van de kennis en ervaring van Leoniek. Je kunt casuïstiek bespreken en krijgt waardevolle tips en inzichten die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Lutografie

Doordat je bij de training ook de mogelijkheid krijgt gebruik te maken van Lutografie, heb je altijd toegang tot oefeningen, methodieken en psychoeducatie. Deze kun je direct in de praktijk brengen en je zult merken dat het gebruik van Lutografie jou steviger maakt in je gesprekken met mensen in rouw.

Winkelwagen