FAQ

Vaak gestelde vragen over de Academie voor Verlies

Hoe lang hou ik toegang tot Lutografie?

Je houdt onbeperkt toegang tot Lutografie.

Betaal ik verlengingskosten voor Lutografie?

Omdat je Lutografie bij de training krijgt, betaal je geen verlengingskosten.

Als ik drie Lutografie modules krijg, kan ik ook losse modules erbij aanschaffen?

Ja dat kan, dan betaal je per module € 140,– plus € 25,– administratiekosten. Je hoeft dan voor die module ook nooit verlengingskosten te betalen.

Wat is een module in Lutografie?

Een module is een versie van Lutografie die toegespitst is op een bepaald soort verlies.

Is er ook een module voor suïcide?

De uitbreiding voor suïcide is verweven in de module overlijden.

Ik kies voor het basis pakket van de training, kan ik dan toch met Lutografie werken?

Dat kan, je kunt Lutografie aanschaffen via lutografie.nl je hebt dan eenmalige aanschafkosten en jaarlijkse verleningskosten.

Wat zijn cliënt accounts?

Cliënt accounts zijn de cliënten die jij kunt toevoegen aan Lutografie. Daar krijg je er 25 van per jaar. Dat betekent dus 25 actieve cliënten per jaar. Als jouw cliënt niet meer met Lutografie werkt kun je hem verwijderen en zo creëer je ruimte voor een andere cliënt.

Wat is de toolbox?

In de toolbox vind je allerlei oefeningen die je kan doen met je cliënt. Deze oefeningen zijn ingedeeld naar wat er gebeurt in een rouwproces en wat de rode draad van rouw is.

Moet ik de toolbox op volgorde volgen?

Nee dat hoeft niet. Je kunt zelf kijken waar je cliënt aan toe is.

Wat is het verschil tussen de toolbox en Lutografie?

Bij de toolbox geef je de cliënt bij jou in de kamer de oefening, en zorg je zelf voor het materiaal. Bij Lutografie doet jouw cliënt het thuis, waarbij er ook meditaties, artikelen en kijktips beschikbaar zijn voor je cliënt.

Hoe veel tijd kost de training mij?

De training is deels zelfstudie en deels groepsbijeenkomsten (tenzij je voor een basis pakket hebt gekozen). De zelfstudie is ongeveer 2 uur per module. Gemiddeld 1 uur voor het bekijken van de video en 1 uur voor het lezen van de reader. De groepsbijeenkomsten zijn 2,5 uur per 2 weken.

Wat is de beste volgorde om de training te doen?

De reader is de basis, in de video wordt de theorie en wat in de reader staat, uitgelegd aan de hand van hele concrete praktijkvoorbeelden.

Wat als ik niet bij de groepsbijeenkomsten kan zijn?

Uiteraard stimuleren wij het aanwezig zijn omdat je zo veel van elkaar ook leert. Als je echt niet kan dan is er een terugkijklink beschikbaar. Als je dan de zelfreflectie oefeningen terugstuurt die bij de module horen, kom je alsnog in aanmerking voor je certificaat (geldt niet voor de basis pakketten).

Kan ik mijn geld terugkrijgen?

Binnen twee weken na aanschaf van de training kun je je geld terugkrijgen.

Zijn er voorwaarden verbonden aan het retourneren?

Nee, je kunt binnen twee weken een mail sturen met de vraag je geld terug te storten. We vinden het natuurlijk altijd fijn om te horen waarom de training niet is wat je ervan had verwacht.

Kan ik de mij toegestuurde map behouden?

Als je gebruik maakt van de garantieregeling dan wachten we met het terugstorten van jouw betaling tot we de trainingsmap retour hebben ontvangen. Hebben we die binnen één week na opzegging niet ontvangen, dan storten wij het geld terug, minus 75,– excl. 21% btw. Dit geldt niet voor de basistraining, daar wordt namelijk geen map opgestuurd.

Hoe lang hou ik toegang tot de training?

De reader krijg je (uitgezonderd het basis pakket) thuisgestuurd. Deze kun je houden. Toegang tot de leeromgeving behoud je tot een halfjaar na start van de training.

Ik wil overleggen of de training bij mij aansluit?

Dat kan. Je kunt in de online agenda hiervoor een afspraak maken.

via welk platform vinden de online bijeenkomsten plaats?

Via Zoom. Je vindt de Zoomlink in de online leeromgeving.

Wat is het verschil tussen de besloten Facebook groep en de online bijeenkomsten?

In de besloten Facebook groep kun je met elkaar casuïstiek delen. Leoniek leest daar mee en kan ook reageren.

Ik wil zowel de training Vakkundig Begeleiden bij Verlies als ook de training Vakkundig Jeugdigen Begeleiden bij Verlies doen. Kan ik korting krijgen?

Ja dat kan. Je kunt, als je beide trainingen in één keer aanschaft, een korting van 15% krijgen op de totale waarde. Stuur hiervoor een mail naar info@academievoorverlies.nl

Is de training geaccrediteerd?

Vakkundig Begeleiden bij Verlies is geaccrediteerd bij SKJ (25,6), NVRG (16), Registerplein (32), Vaktherapie (32), NIP (24), NVvPO (12), LV POH-GGZ (20), vFAS (4), NIP K&J (16, 7 en 1).

Vakkundig Jeugdigen Begeleiden bij Verlies is geaccrediteerd bij SKJ (20,3), Vaktherapie (25), Registerplein (28), LV POH-GGZ (20).

De bovenstaande accreditatie geld alleen niet voor de basis pakketten van deze twee trainingen.

Ik heb nog niet veel ervaring, is deze training wat voor mij?

Jazeker. Als jij een psychosociale of coach opleiding hebt, dan is deze training zeker geschikt voor jou.

Ik heb best wel veel ervaring, is deze training voor mij geschikt?

Het is fijn als je een telefonische afspraak in de agenda maakt om dit door te spreken, het hangt er erg van af wat jouw ervaring is en hoe jouw vooropleiding is.

Ik heb al een opleiding op het gebied van verlies en rouw gedaan, kan ik toch het mentorschap afnemen?

Het is onder bepaalde omstandigheden mogelijk alleen het mentorschap af te nemen. Maak een afspraak in de agenda en dan bespreken we het.

Hoe verschilt de training van de Academie voor Verlies van andere trainingen?

Er zijn veel trainingen op het gebied van verlies en rouw. Bij de Academie voor Verlies zijn we praktijkgericht en combineren we theoretische kennis met heel veel voorbeelden uit 25 jaar praktijkervaring.

Hoe verschilt de training van de Academie voor Verlies van rouwopleidingen?

Een opleiding is van een andere orde dan een training. Zo verzorgt de Sociale Academie Utrecht een zeer waardevolle en gedegen opleiding van twee-en-een-half jaar en word je daar helemaal geschoold in het vak rouwtherapeut. De Academie voor Verlies gaat ervan uit dat jij al therapeut, coach of op een andere manier een psychosociale opleiding hebt en je verder wil specialiseren in rouw.

Kan ik mezelf na het volgen van de training rouwdeskundige noemen?

Je kan jezelf alles noemen wat je wil. We gaan uit van je professionaliteit of jij vindt dat jij jezelf zo kan noemen. Of dat nou rouwdeskundige is, of rouwspecialist of anderszins. Dit zijn vrije beroepen. De inhoud van de training, met name het Vakkundig (Jeugdigen) Begeleiden bij Verlies Mentorschap pakket is dusdanig opgezet en ingericht dat het jou aan niets hoeft te ontbreken om de rouwspecialist te worden.

Hoe kan ik me aanmelden voor de training?

Je meldt je aan door een afspraak te maken voor het aanmeldgesprek. Na dit gesprek besluiten we of we overgaan tot inschrijving.

Waar gaat het aanmeldgesprek over?

Het aanmeldgesprek is bedoeld om zicht te krijgen op jouw achtergrond en of deze aansluit op de training die de Academie voor Verlies aanbiedt.

Waarom moet ik een aanmeldgesprek hebben?

Tijdens de groepsbijeenkomsten ga je als professional met andere professionals casuïstiek delen, ervaringen uitwisselen en elkaar bevragen. Het is van belang dat jouw vooropleiding in het psychosociale vlak, aansluit bij de andere professionals. Mocht in het aanmeldgesprek blijken dat dit niet voldoende het geval is, dan kunnen we je adviseren welke route beter geschikt zou zijn voor jou.

Hoe kan ik betalen?

Kies je voor de basis pakketten, dan kun je meteen via de betaallink betalen. Van de twee andere versies krijg je de betaallink na het aanmeldgesprek en bij gebleken instroomgeschiktheid. Je kunt die link dan tijdens het gesprek betalen.

Moet ik in één keer betalen?

Je kunt ook in termijnen betalen, dan komt er een toeslag van 5% op de kosten. Als je dit wil, bespreek dit dan in het matchgesprek. Als het om de basis versie gaat, mail dan naar info@academievoorverlies.nl

Hoe vindt het aanmeldgesprek plaats?

Het aanmeldgesprek doen we via zoom. Nadat jij het aanmeldformulier hebt ingevuld wordt je automatisch doorgeschakeld naar de online agenda waar jij een afspraak kan maken. Als je die hebt gemaakt krijg je een bevestiging in je mail met daarin de zoomlink voor het gesprek.

Krijg ik meteen toegang na aanmelding?

De Academie voor Verlies opent op 1 januari haar deuren. Na betaling zul je na 1 januari direct toegang hebben. Betaal je voor die tijd (met de early bird korting), dan mag je wachten tot 1 januari 2024.

Hoe kan ik praktisch oefenen?

Tijdens de online bijeenkomsten gaan we ook praktische oefeningen doen.

Waarom zou ik een online training doen?

– Flexibel in plaats waar jij de training volgt
– De mogelijkheid instructievideo’s terug te kijken
– Als je een keer niet kan kun je de bijeenkomst terugkijken
– Online scheelt reis- en verblijfkosten en daarmee ook tijd

Hoe gaat het mentorschap en wanneer kan ik afspreken?

Je krijgt 6 x 1,5 uur begeleiding van Leoniek één op één. Afspraken voor het mentorschap maak je samen met Leoniek. Dit doen we online via zoom, of, als je in de buurt woont en Leoniek in Nederland is, live in Leidschendam. Jij kunt daar casuïstiek delen en Leoniek kijkt met je mee. Je kunt ook persoonlijke issues delen waar je in je werk tegenaan loopt.